Efter att ha kikat runt på internet och insett att alla påsktårtor i pricip var gula marsipantårtor med kycklingar på toppen bestämde jag mig för att göra en egen designad påsktårta. Påsken är ju full av färger och vad är inte mer färgglatt än regnbågscupcakes? Så en påskig, färgglad regnbågstårta fick det bli, med härlig kycklinggul citronkräm och kokos på toppen. Själva kakan är rosa, blå och gul och smakar vanilj och citron och grundreceptet kommer från Leila Lindholm♥
 
Regnbågskaka
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Karamellfärg
  • Skal från 1 citron
  • Smör och kokos till formen
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och  rivet citronskal och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Dela upp smeten i så många skålar som du vill ha färger. Häll i några droppar karamellfärg i varje bunke och rör försiktigt om.
  6. Fyll en smord och bröad sockerkaksform med smeten, varva olika färger och avsluta med att försiktigt röra om med en grillpinne för att göra olika mönster.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  8. Låt sockerkakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett brödgaller.
 
Citronkräm
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g färskost
  • Gul karamellfärg
  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och färskost krämigt.
  2. Färga krämen med karamellfärgen.
  3. Bred eller spritsa på den avsvalnade kakan och dekorera med färgad kokos.
 
Chokladkorg
  • Mörk blockchoklad
  • Chokladägg
1. Smält chokladen över vattenbad och klä en liten skål med plastfolie.
2. Ringla i chokladen i skålen så att den bildar en egen skål.
3. Ställ skålen i kylen tills den stelnar.
4. Lossa försiktigt chokladen från folien och placera den på tårtan. Dekorera med chokladägg.
Klar!
 
baka, choklad, enkelt, färg, insperation, kakor, påsk, påsktårta, recept, tårta, ägg,

Kommentera

Publiceras ej