Dessa kakor har jag bakat många gånger, de blir otroligt goda och ser väldigt söta ut. Jag brukar själv göra dubbel sats och ta ut hälften blommor.
 
 
 
20st knappar
 
Ingredienser
250g vetemjöl, plus extra till utbakning
25g majsmjöl
75g strösocker
175g osaltat smör, skuret i bitar
1-2msk mjölk
Tunna sidenband till dekoration
 
Gör såhär:
1. Förvärm ugnen till 175°C och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och arbeta in det rumsvarma smöret med hjälp av fingertopparna till en mjuk massa.
3. Rör ner mjölken och knåda sedan massan till en deg.
4. Strö lite mjöl över arbetsytan och även på en brödkavel. Kavla sedan ut degen tills den är ca 5mm tjock.
5. Använd ett runt kakmått för att ta ut 20 kakor, lägg dem försiktigt på plåten.
6. För att göra hålen i knapparna använde jag ett sugrör, men det går lika bra med en provsticka som du vrider fram och tillbaka.
7. Grädda kakorna i ugn 10-12 min eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler. Om du vill kan du trä igenom sidenband.
8.Dina knappkakor är klara!
 
(Förlåt för bildkvaliteten men bilderna är gamla)
Lycka till♥
 
 
baka, enkelt, kakor, knappar, recept,

Kommentera

Publiceras ej